Clipmèdia Edicions

Alguns dels nostres treballs de llibres commemoratius o d’aniversari.

El paper de la Riba dins el primer clúster industrial català: Gomà-Camps (1758-2008)

DESCRIPCIÓ DE LA FEINA

Concepció, desenvolupament i producció del llibre El paper de la Riba dins el primer clúster industrial català: Gomà-Camps (1758-2008), de Ramon Gavarró i Ramon Balasch. Clipmèdia Comunicació va rebre l’encàrrec d’editar un llibre sobre els dos-cents cinquanta anys de Gomà-Camps, una de les empreses papereres més rellevants del nostre país, líder en paper tissú. Gomà-Camps té les arrels a la Riba (Alt Camp, Tarragona), centre paperer des del segle XII fins avui, un àmbit ric en aigua, que sorgeix del riu Brugent i de la Font Gran i conflueix amb el riu Francolí.

Clipmèdia es va implicar des del primer moment en tot el procés de creació del projecte. Un breu recorregut per la història del paper des dels seus inicis fins a l’arribada a la península Ibèrica. Un capítol central dedicat als molins paperers de la conca del riu Brugent, estudiat per Ramon Gavarró i Musté, i un altre capítol dedicat als molins situats dins la Riba i els que voregen el riu Francolí. Es recupera el testimoni traspassat generació rere generació de documents històrics dels segles XVIII, XIX i XX. Finalment, es traça una visió panoràmica de la transició cap al tercer mil·lenni i s’aborden els reptes globals i tecnològics de la sempre canviant conjuntura.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

Tiratge: 750 exemplars en versió catalana, i 100 exemplars en edició signada i numerada; amb un estoig de tela; 750 exemplars en versió castellana, i 100 exemplars en edició signada i numerada, amb un estoig de tela; 750 exemplars en versió anglesa, i 100 exemplars en edició signada i numerada, amb un estoig de tela.

Format: 21 x 26 cm

Pàgines: 304

Idiomes: Versió catalana, versió castellana i versió anglesa

Any de publicació: 2010

Projectes relacionats

Fincas Anzizu 100 anys: 1904-2004

Llibre que recull els 100 anys d’història de la família de professionals d’origen basc Anzizu.

Atlàntida. Una illa dins el model sanitari català (1927-2002)

Una obra que dibuixa el fil tens i soterrat que ha mantingut viva la història d’Atlàntida des de 1927 fins al 2002, com una experiència singular dins el model sanitari català.

Laboratorios Salvat, SA: 1955-2005

Publicació sobre la història de Laboratoris Salvat amb motiu del 50è aniversari de la seva constitució. Amb pròlegs de José Luis Rodríguez Zapatero, Pasqual Maragall Mira, Lorenzo Palacín Badorrey i Marina Geli Fàbrega.